חלום

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 10/04/13 08:30 ל בניסן התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ברצוני לשאול דבר מה לגבי חלום.

אני אישה צעירה, נשואה עם משפה וילדים קטנים, הורים אח ואחות.

מאז פטירת סבי שהלך לעולמו לפני כ10 שנים אני חולמת המון על טרגדיות משפחתיות - בכל פעם מישהו אחר מת בין אם זה חלילה וחס אחד מילדי ובין אם משפחתי-הגרעין.

אני אחת שזוכרת חלומות ולכן אני נורא מפחדת ממוות במשפחה.

החלום האחרון היה בשבת האחרונה בו חלמתי שאימי נפטרה תוך כדי שיחה עימי. התעוררתי ובכיתי נורא, לא יכולתי לשאת את המחשבה שכזה דבר יקרה (הורי לא מבוגרים כ"כ), אפילו למחרת בבוקר כשסיפרתי לבעלי התחלתי לבכות שוב.

בעלי אמר לי שאולי אני צריכה טיפול היות והחלומות הרעים שלי עסוקים במוות משפחתי.

רציתי לשאול לדעתך ובכלל, יש פשר לחלום העוסק במוות? יש לו משמעות? יש דרך להתמודד?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

כיום אין אנו מתחשבים בחלומות. "חלומות שוא ידברו (למעט אנשים או מקרים מיוחדים מאד) ככל הנראה החלומות החוזרים ונשנים מציפים איזשהיא חרדה שזקוקה לטיפול. אבל כאן אולי הכתובת היא פסיכולוג ולאו דוקא רב

בהצלחה חגי