חלום

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 12/09/11 06:02 יג באלול התשעא

שאלה

חלמתי חלום שמטריד אותי אימי נפטרה לפני כ חמישה חודשיים בישראל אני גרה בארצות הבאית לא היתי בהלויה שלה ההינו מאוד קרובות והיא היתה מאוד חולה

חלמתי שסבתי שנפטרה לפני כ 5 שנים מגיעה לבית עם שלושה חדרים וסלון היא עמדה באמצע הסלון וחיפשה את אמא שלי (הבת שלה) היא לא מצאה אותה פתאום מצאתי את עצמי בלויה של אמא שלי באולם סגור היו סביבי רבנים אמא שלי היתה עטופה אחי האמצעי אורן עמד לידי אני מחזיקה לאמא שלי את הראש בהתחלה פחדתי לגעת ולנשק אותה אמרתי בחלום היא שלד עצמות אבל בסוף נישקתי ובכיתי ואחי עמד לידי בוכה החלום מאוד מטרחיד אותי אני מאוד רוצה לדעת מה פירוש החלום בבקשה תענה לי זקוקה מאוד לתשובתך

תודה שבוע טוב בשורות טובות

רחל

תשובה

שבוע טוב רחל

אינני מתיימר להיות מסוגל לפתור חלומות. אנשי אלוקים (דוגמת יוסף הצדיק) היו כאלו. לחילופין ולהבדיל, ישנם אנשים הלומדים תיאוריות מסויימות אודות נפש האדם ומתמחים בין השאר בפתרון חלומות ומשמעותם, וגם עליהם איני נמנה.

כל שאני יכול לומר לך הוא שניכר מהחלום שמותה של אימך ופרידתך ממנה מלווים אותך ומהווים אירוע בעל משמעות עבורך. תחושתי היא שהיעדרותך מההלוויה מקשה עלייך, ושאת מבכה את פטירתה כמו גם את היעדרותך הזו.

ההלכה מלמדת אותנו שישנו עניין להתאבל - במעגלים של שבעה, שלושים, שנה. הרגש הוא טבעי, והאבדן של אב או אם נראה לי כשומט את הקרקע מתחת קיומו של האדם.

לכן, הרשי לעצמך להתאבל, ומצאי מישהו לשוחח עימו אודות תחושותייך ולבטייך. בע"ה תמצאי נקודות אחיזה בחיים שישמחו אותך ויתנו לך תקוה לצד הזיכרון והאבל.

כל טוב

אורי