חלום לא צנוע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/06/06 15:30 טו בסיון התשסו

שאלה

בסיעתא דשמיא

שלום הרב.

לילה אחד חלמתי חלום לא ממש צנוע

התעוררתי וממש ביקשתי מה' שלא י'היו לי עוד חלומות כאלה כי הם ממש לא טובים לי.

לילה אח"כ חלמתי שוב חלום לא ממש צנוע...

אני באמת לא מבינה, מה העניי'ן??

במשך היום אני משתדלת לחשוב מחשבות טובות ולא דברים כאלה.

מה אפשר לעשות?

והאם אני צריכה להתענות או לעשות איזה תיקון על החלומות האלה??

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

ה' יברך אותך שאת מחפשת טוב וצניעות וקדושה.

תתפללי על זה. תשתדלי על זה. תשתדלי לא לקרוא עיתונים ושאר דברים לא צנועים. (אני מקוה שדברי הם לשוא ואת לא נמצאת במקום של עיתונים וטלויזיה).

בדיוק על זה נאמר "שבע יפול צדיק וקם". לדעת כי לפעמים הטומאה באה דווקא על צדיקים. זיכרי כי הכהן הגדול היה נשאר ער כל ליל כיפור כדי לא להיות בענין הזה של חלומות לא צנועים.

כהן גדול?
ביום כיפור?

כתוב בספרים כי כוחות הטומאה לפעמים רצים דווקא לכיון הקדושה. כיון שהם יכולים להתאמץ ולשרוף את הטומאה הזו.

אני לא יודע אם את צדיקה גדולה. למה לא?
אולי את בדרך. אולי את מנסה להתקדם בקדושה ואת לא ממש צדיקה אבל יש לך מדרגה אחת שלהם.

כך או כך להתחזק. לא ליפול לעצבות. רק להתחזק!!

בהצלחה