חכם עדיף מנביא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 01/02/07 14:31 יג בשבט התשסז

שאלה

רציתי לשאול לגבי מה שנאמר חכם עדיף מנביא- מה פירושו הכללי? ולמה עדיף, והאם משה הוא רבנו מכח נבואתו או מכח חכמתו, והאם בתקופה שהיתה נבואה והיתה מחלוקת בין חכם לנביא לפי מי הלכו, והרי נביא הוא מכח שליח האל והחכם הוא מכח חכמתו שלו שלפעמים אף יכול לפסוק שלא כמו דעת האמת והאם זה קשור ל"לא בשמים היא" וגם שלא לסור ממה שיאמרו לנו ימין ושמאל שכביכול בשמים מחכים לישראל לדעת איך יקדשו את החודש? מהמצפה לישועה

תשובה

שלום לך ,
הפרוש הוא שבכל פסיקת הלכה הולכים אחר החכם ואין שומעין לנביא מכח נבואתו.ועיין בגמרא בבא בתרא דף יב ובמפרשים שם.ועיין עוד בהקדמת המהר"ל לספר גבורות ה' הקדמה ראשונה , ובדרשות הר"ן בדרוש החמישי.
בברכה,
אריאל פריש