חירות היוצר מול המסורת הדתית השמרנית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/12/01 17:49 כ בכסלו התשסב

שאלה

חירות היוצר מבטאת את חופש הביטוי באמנות ( ציור , פיסול , נגינה , ריקוד ועוד..) מול המסגרת הדתית השמרנית , שהיא מסגרת נוקשה האוסרת כל שימוש בפסל ותמונה.

כיצד ניתן לגשר ולמצוא את שביל הזהב וחופש הביטוי באמנות תוך כדי כך שלא נפגע במסגרת הדתית המסורתית השמרנית?

תשובה

כל הסיפור של חנוכה הוא הסיפור של היהדות מול האלילות והנצרות ממשיכתה. הוא היכולת לגלות את האין סוף בתוך העולם. בתוך ה"בן אדם" לגלות "אלוקי".

ההרחבה הגשמית, כיבוש העולם, אסיפת כסף וזהב, התפשטות בלי גבולות ברוחב מונעות את גילוי האין סוף מלמעלה.
בגלל שאנחנו רוצים יותר עומק ואמת, אנחנו לא מוכנים להתפשט לרוחב המתבטא בחופש הביטוי המדובר כיום. אנחנו רוצים עומק אמיתי ולכן אנחנו הולכים במסלול הרחב מאוד שיצר אלוקים כלפי מעלה ובו יש לנו החופש לרדת ח"ו עד שאול תחתית או לעלות עד האין סוף ב"ה.