חיקוי לא לשם זלזול

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/09/02 12:11 כג בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום!

מה דעת הרב בענין:

א. אדם שרוצה לחקות רב או שר בממשלה וכדומה.

ואין מטרתו כלל לזלזל חלילה או משהוא כזה, הוא רק רוצה להפגין את כשרון החיקוי שלו לפני חבריו. וכמו"כ זה סתם נחמד לראות מישהו שמצליח לחקות מישהו אחר בקול ממש דומה. ושוב, מדובר כשאין מטרתך כלל לזלזל, ואתה מעריך מאד את אותו רב שמחקים אותו. האם זה מותר? והאם זה מוסרי?

ב. האם במקרה הנ"ל יש "גאוה"- במקרה שמטרת החיקוי הוא להפגין כישורים?

ג. אם הרב מרשה שיחקו אותו. האם אז הדבר מותר?

ד. אם החיקוי עוזר לך ללמוד, וזה מעורר אותך או את החברותא שלך בלימוד, וזה לא למטרות זלזול. אלא רק לשם דבר אחד- להתעורר בלימוד. האם אז החיקוי מותר?

תשובה

ב"ה

שלומות!

אומר לך את האמת.
קשה לי להתייחס לשאלתך. נראה לי שאסור משום שתמיד זה עלול להוביל למקומות שאינם רצויים. למקומות אליהם החקיין לא התכוון ואז "לפני עיוור" וכו'. לכן, נראה לי שיש להמנע מכך בכל מקרה.

בברכה,

שי