חינוך

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 07/10/06 21:46 טו בתשרי התשסז

שאלה

קראתי ושמעתי המון (אני חושבת מהרב אבינר) שאסור לצער ילד עד גיל 5 . וגם אסור להעניש אבל איך אפשר??

הרי בשביל שהילד ילמד צריך ללמד אותו ולפעמים הוא לא כל כך אוהב את זה...

לדוגמא הילד שלי (בן 3.6) לקח משהו שאמרתי לו לא לקחת את זה ובשביל ללמד אותו שהוא צריך להקשיב לאמא אמרתי לו שהוא לא מקבל את זה היום אז כמובן שזה ציער אותו ,מצד שני הרגשתי שהוא גם לא מבין כל כך מה זה היום הוא שאל אותי כל חצי שעה אם כבר עכשיו הוא יכול לקבל את זה...

אני לא יודעת אם אני פועלת נכון רציתי אם אפשר לשמוע את דעתכם בעניין

תודה רבה ויישר כח

תשובה

שלום
צריך ללמד את הילד וברור שכל לימוד הוא לפי יכולת הלומד ואם הוא לא מהין אז אין ערל ללימוד ולכן מהסיפור שהבאת ברור שלא הבין מה זה "היום" ולכן זה מראה שצריך היה לעשות אחרת וכך בדוגמאות נוספות. לאור זה יש ללמד לשאת בתוצאות אך לא בדרך של ענישה אלא בדרך של תוצאה טבעית. אך הכי חשוהב זה שאת תמצאי דרך שאת מאמינה בה וטוהב לך ולילדך ובה תנהגי באורך רוח
בברכה
אלישע פיקסלר