חינוך

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 23/06/04 12:14 ד בתמוז התשסד

שאלה

נתקלתי בבעיה בהדרכה.יש לי חניך שברוך ה' נמצא בהתנדבויות כל היום - פשוטו כמשמעו, אבל הבעיה היא שזה עולה לו על הרבה משעות הלימודים גם בבית הספר עצמו, וגם בשעות אחרי הצהריים.

הבעיה היא שבתור דמות חינוכית, עלי להבהיר לו את חשיבות בית הספר והלימודים ובעצם לומר לו ללמוד ולא להתנדב.

השאלה היא בעצם מה יותר חשוב - ללמוד למבחן בהיסטוריה או ללכת להתנדב ב"קו לחיים"?????

תשובה

שלום וברכה
כמובן שלתלמיד יותר חשוב שילמד ויתקדם בלימודים ועל ידי כך יבנה את עצמו באופן שיוכל תרום בעתיד הרבה יותר לחברה ולעצמו, וזה בבחינת "חייך קודמים", שיש לתת עדיפות בפרט בגיל הצעיר לבנין העצמי.
ברם, יתכן שילד זה אינו מצליח כיאות בלימודים ודווקא ההתנדבות נותנת לו סיפוק ומאפשרת לו לקבל חיזוקים הבונים את אישיותו, אבל מסגרת הלימודים גורמת לו תיסכול, וזה דבר שצריך בירור רב ושיקול עדין, תלמיד כזה אדרבה עדיף שירבה בהתנדבות ועל ידי זה יחזק את עצמו, יבנה את אישיותו כראוי.
אני מתאר לעצמי שכמדריך יש לך את ההבחנה לבדוק את הדברים ואם לא מוטב שתתייעץ ותציג נתונים יותר מלאים.
כל טוב ובהצלחה