חימום במיקרוגל

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 14/12/10 20:29 ז בטבת התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

התקבלתי למקום עבודה חדש (משרד) בו יש מטבחון , שם אוכלים העובדים בצהריים. הבעיה היא שיש מיקרוגל אחד בו כל העובדים מחממים את האוכל שלהם(חלב וגם בשר).האם זה בסדר שאחמם את האוכל שלי בקופסת פלסטיק/זכוכית עם מכסה? ( כלומר,האם זה מותר מבחינת דיני הכשרות?)

תודה מראש על התשובה :)

תשובה

שלום,

א. לפי רוב השיטות אם האוכל סגור באופן הרמטי אפשר להתיר מבחינת הכשרות.
ב. מבחינה בריאותית אסור מדאורייתא להשתמש בכלים עשויים מפלסטיק במיקרוגל (גם אם מדובר רק במכסה). זה אחד המסרטנים היותר מוכחים וחריפים.
בברכה, דוב ברקוביץ