חילוניים עם דתיים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 20/11/01 05:30 ה בכסלו התשסב

שאלה

כפי שהבנתי, אין כבוד הרב חושב שטוב לחילוני להתחתן עם בחורה דתיה. וכן להיפך. האם יש, לדעת הרב, אפשרות לזוג מעורב, לתת להם סיוע כמו כל זוג דתי, ומה דעת ארגון צהר?.

תשובה

בס"ד

לעמיאל שלום,

בניית בית משותף של איש ואישה, אינה מצריכה זהות בין בני הבית, לא בתחום האופי ולא בתחומי התחביב והטעם, אבל היא בהחלט דורשת שאיפות משותפות לתכניי חיים שיצרו ביחד. המרחק הקיים בין עולם דתי מלא לעולם חילוני מלא, הוא כזה שאינו מאפשר לשאיפות הללו לצאת לפועל, אא"כ מישהו מוותר באופן מהותי על אישיותו ואמונותיו, וגם זה דבר שאינו בריא לאדם שמבקש להוציא לפועל את כל אישיותו בבניין הבית.

יחד עם זאת ארגון 'צהר' אינו מתערב בשאלות כאלה, ומבקש לסייע לכל אדם שזקוק לעזרתו.

בברכה, הרב דוד סתיו