חילול ה'

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 10/09/02 18:39 ד בתשרי התשסג

שאלה

לרב ברונר שלום,

כלומר, לפי דבריך יוצא שחילול ה' הוא דבר שלא בהכרח מבזה או מחלל את שמו של ה' בעולם?

כתבת:" למרות שברור שגם בענין זה יכולות להיות מחלוקות."

כלומר- שמבחינתי זה לא יהיה חילול ה' כי יש לי השקפה מסוימת, ומבחינת הרב זה יהיה חילול ה' כי יש לו השקפה אחרת.

אני צודק?

שנה טובה, שוב אני.

תשובה

ב"ה ערב שבת שובה תשס"ג

שלום רב!

מה ההבדל בין תחום זה לשאר הנושאים בהלכה שקיימות בהם מחלוקות רבות, ואין הכרעה כל זמן שלא תקום סנהדרין. המחלוקות הם מן הנושאים הקלים בהלכה עד הנושאים החמורים ביותר, וגם בנושא זה עשויות/עלולות להיות מחלוקות. כשיקום גוף שיפוטי עליון ב"ה הדברים יובאו בפניו, גם שם יתכן ויהיו מחלוקות, אבל בסופו של תהליך תהיה הכרעה על פי רוב.

בברכת גמר חתימה טובה

בניהו ברונר

צפת