חילול השם

חדשות כיפה רבני בית הלל 20/05/12 23:18 כח באייר התשעב

שאלה

אני דתייה בבית-ספר חילוני, והפיצו עלי שמועות רעות מאוד ולא נכונות. זה חילול השם? אם כן, איך לכפר? ואני מנסה להפטר מהשמועות

תשובה

דגנית היקרה

הצקות והפצת שמועות הן צרה שקשה לנפגע מאד להתמודד איתה.

מכיוון שהשמועות לא באשמתך אין בהן חילול ה´, בוודאי לא מצדך. אל תנסי לכפר על דבר כזה - אין בזה צורך וזה יפריע לך בהתמודדות העיקרית - עם השמועות וההצקות.

פני לצוות בית הספר - למחנכת או ליועצת כדי שיעזרו לך. לפעמים הצוות לא רואה מה שקורה מחוץ לחדר הכיתה, אבל זה תפקידם והם רוצים לעזור ולסייע.

חשוב מאד שתשתפי את סביבתך - משפחתך וחברותיך בתחושותיך ובמצוקות שלך, כדי שיסייעו לך בהתמודדות.

כל טוב

שלמה הכט

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2