חיים לאחר המוות

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 01/08/11 16:02 א באב התשעא

שאלה

אני אדם שלא חושש ממות אני חושש ממה יהיה לאחר מכך, קשה לי להיות דתי בשביל שיהיה לי מקום טוב "בעולם הבא", אשמח לדעה בעניין זה,אני מנסה להתעלם מזה אבל זה עדיין מציק לי , אני לא רוצה לסבול "לנצח"(לאחר המוות).

תודה,ויום טוב.

תשובה

ערב טוב

החשש מפני מה שמעבר למוות הוא חשש הגיוני ונורמלי. חוסר הודאות שלנו בנושא זה הוא מוחלט (אין אדם שחזר משם על מנת לספר מה באמת קורה...), וממילא, במקום בו חסרה הודאות, נכנסים הפחדים.

ישנו קיום דתי שמבוסס על הפחד המדובר, וישנם אנשים שונים שזהו המניע של עולמם הדתי והרוחני.

בעקבות הרב קוק, נראה לומר שבימינו התנועה היא של העברת כובד המשקל של ביסוס העולם הדתי אל זויות אחרות - של אהבה, הבנה, ברית, מסורת וזאת במקום ההתבססות על הפחד מהעונש או התשוקה לשכר בעולם הבא.

כמדומני שמה שיכול לסייע הוא לנסות ולהגות בדברים אחרים ולא בעולם הבא. מחשבה ולימוד של נושאים הלכתיים, מוסריים ואפילו טיולים ושמיעת מוזיקה - כל אלו ממלאים את החיים בניוחות שאינם של ה'עולם הבא' ואין בהם פחד, הם מחזקים את האמון של האדם בעולם ובעצמו, וממילא הפחד המתואר מתפוגג מעצמו ואת מקומו תופסת אמונה ממקום אחר.

כל טוב

אורי