חייבים לשלם על עבירות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/11/16 11:49 ו בחשון התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני ברוך ה' בעל תשובה מספר שנים, בעל תשובה כלומר שומר שבת, מניח תפילין רשי ורבינו תם, מתפלל 3 תפילות במניין ולומד תורה חצי שעה עד שעה ביום ובשבת לומד יותר שעות,

לומד עם רב צמוד שעה בשבוע וזה על קצה המזלג...

בד"כ רוב הזמן בנסיעות אני שומע שיעורי תורה של רב מסויים.

(פירטתי משתי סיבות שאנחנו לא מכירים וגם כדי להמחיש שאני אכן השתיניתי מקצה לקצה, בעבר הייתי חילוני גמור)

הרב ההוא מדבר הרבה על עבירות ומצוות, ושאחרי 120 שנה שאדם יצטרך לתת דין וחשבון הוא יקבל את השכר על המצוות שלו אבל יקבל קודם כל עונש על החטאים שלו.

כאמור אני מבחינתי עדיין רחוק מאות שנות אור מלהיות מושלם, וכמובן שיש לי הרבה חטאים, האם בסופו של דבר עושים באמת מאזניים ואם לאדם מסוים יש יותר מצוות מעבירות הוא הולך לגן עדן? או שבכל זאת הוא חייב לשלם על החטאים?

תשובה

לשואל שלום
כל הכבוד על כל מעשיך הטובים!
הקדוש ברוך הוא מסתכל עלינו יום-יום ושמח על כל התקדמות שלנו בתורה ומצוות.
איני יודע מאין מקורותיו של הרב, אך כתוב בהלכה ובאגדה שעל כל עבירה שאדם עשה הוא יכול לעשות [תשובה] ובכך בורא עולם מוחל לו ומוחק לו את העוון.
שלבי התשובה הם:
א. וידוי - לומר בפה במה חטאנו.
ב. חרטה - לעזוב את החטא, להצטער על שעשינו אותו.
ג. קבלה לעתיד - השתדלות שלא לשוב עוד ולעשות החטא.
בהצלחה רבה!