שאלה
שלום כבוד הרב,
השנה בעז"ה יתקיים חידון התנ"ך למבוגרים. בחידון המיועד לנוער ההשתתפות מותרת רק ליהודים, ואילו בחידון למבוגרים ההשתתפות פתוחה לכל אזרחי המדינה, ובינהם גם גוים. ברצוני לשאול מה דעת הרב בנוגע להשתתפות בחידון. ארגיש לא נעים להתמודד מול גוי על ידיעת תנ"ך, שכן יש לנו תפיסות שונות ביחס לפרשנות התנ"ך. מאידך, האם יהיה חילול ה' בכך שיהודים לא יתמודדו ויהיה מספר יחסי רב של גוים?
אודה מאוד אם כבודו יוכל לעיין בקישור הבא המכיל פרטים על החידון
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Tnh/Hanchayot/
בתודה רבה מראש
תשובה
שלום וברכה
זו שאלה של שיקול דעת.
איני מוצא חשיבות עליונה בחידון התנ"ך בכלל, בעיקר לאור העובדה שהוא עוסק בצדדים החיצוניים של ידיעת התנ"ך, שהם כמובן חיוניים, אך לא במהות תלמוד תורה, שהיא להבין ולהטמיע את יסודות דבר ד' שבתורה, נביאים וכתובים.
ברם, אם עוסקים בו ורואים בכך חשיבות – אפשר להתעלם מהעובדה שגם גויים משתתפים בו, וזאת משתי סיבות. הראשונה והעקרונית היא שאנחנו צריכים ללכת בדרכנו, ולא לקבוע דברים שאנו כן עושים או לא עושים לאור השאלה האם גויים שותפים או לא; הסיבה השניה היא שאולי יש לנו גם שמחה מסוימת שהגויים לומדים בדרכם שלהם את כתבי הקודש שלנו, והדבר מהווה את אחת ההשפעות המבורכות של עם ישראל בעולם.
כל טוב