חידוד שאלה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 08/04/13 17:46 כח בניסן התשעג

שאלה

אחדד את השאלה

האבל חילוני והוא מגולח בימים רגילים ואמרו לו שמנהג מרוקו שאבל על הוריו אם לא יתגלח בתום 33 יום הוא יצטרך להשאיר את הזקן עד תום שנת האבל עכשיו משום שיוצא שהשלושים מסתיים בעומר מה יעשה?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

אמנם איני מיוצאי מרוקו, אך דיברתי עם ראש הכולל בישיבה בה למדתי והוא אכן מיוצאי מרוקו, ואלו דבריו: אין מנהג כזה ומעולם לא היה. כלומר הדין הוא כמו אצל כולם כפי שכתבתי בתשובה הראשונה. לכן אין מה לבדוק בשאלה הזו.

בברכה,

חיים בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן