שאלה
מה הוא רוצה מאיתנו למה שלא ישים את כולם בגן עדן ויעזוב אותנו במנוחה.
שחרית, מנחה, ערבית, ברכות, לא להתעסק בהבלי העולם הזה אחרת זה ביטול תורה...
כל דבר קטן עונש כרת , כף הקלע...
מה זה...? למי יש כוח בשביל כל זה
כבר עדיף להיות עבדים במצרים.
תשובה
שלום
נראה שסגנון החיים החרדי לא מתאים לך ועדיף שתחזור בתשובה ע"פ הדרכת מרן הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל - כפי שכתב בספרו אורות התשובה "שחזרת הדור לתורה צריכה להתבצע בארבעה שלבים: כבוד הדת, חיבת הדת, הכרת הדת וקיום הדת".
לימוד אמונה והכרת הדת קודמים לקיום הדת ולכן טוב יהיה אם תלמד אמונה מוסר והלכה בספרים שבאתר ישיבה ותתקדם ע"פ השלבים הנ"ל ולהלן קישור לספרים http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=149
ומשל בעניין מאת המגיד מדובנא:
משל לסוחר באבני חן שהיה רגיל להזדמן לכרך מדי פעם לרגלי מסחרו, משכבר הימים היה מתאכסן במלון מסוים באותו מקום. וכמנהג העשירים היה עולה בגפו לחדרו שבמלון, כשאחד מנערי המלון מביא אחריו לחדרו את מזוודתו המכילה את סחורתו. ומנהג קבוע היה לו להעניק מדי פעם מטבע לאותו נער נושא המזוודה עבור טרחתו. ויהי היום ואותו סוחר הגיע כדרכו למלון, וכדרכו עלה לחדר המיועד לו, והמתין לנער נושא החבילה. הנער אומנם הגיע, אך שלא כבשאר הימים, הגיע הנער כשהוא מנתשם ומתנשף, ודרש תשלום כפול ומכופל על טרחתו, בהסבירו שהפעם נשתנתה מלאכתו מכל שאר הפעמים. כי בעוד שמימים ימימה המזוודה קלה הייתה, הפעם הייתה כבדה מנשוא. כשמוע הסוחר דברים אלו החווירו פניו וכמעט שנתעלף. משהתאושש גער בנער: אבוי לך נער שוטה את כל הוני הורדת לטמיון. החלפת את חבילתי המלאה יהלומים ואבני חן, באחרת המלאה חפצים של מה בכך. וזה לך האות שהרי מזוודה המלאה על גדותיה ביהלומים אינה כבדה כלל ועיקר. המזוודה הכבדה לא שלי היא. הוא אשר אמר הנביא, סיים המגיד מדובנא את דרשתו: "ולא אותי קראת יעקב כי יגעת בי ישראל" (ישעיה, מ"ג, כ"ב). אם יגע הינך בעבודת הבורא, לא אותי קראת. לו בשם ה' היית קורא, וגישתך לתורה ולמצוות הייתה כפי שמחויב בה בן ישראל, לא היית מתייגע.
בהצלחה אייל משה