חזרה על תפילת העמידה מכיוון שלא התכוונתי מספיק

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 10/06/04 18:26 כא בסיון התשסד

שאלה

לכבוד הרב!

היני משתדל מאוד להתרכז ולהתכוון בתפילת שמונה עשרה. אבל קורה לי לפעמים, כמו כל אדם,שאני ניגש לתפילה לא מרוגז או קצת עצבני. בעקבות כך לאחר שאני מסיים את התפילה אני מרגיש לא טוב עם עצמי,ושלא התרכזתי מספיק.

שאלתי אלייך היא- האם מותר לי לחזור על תפילת העמידה,במקרה שאני מרגיש שלא התכוונתי מספיק?! (אני אחזור על התפילה ללא מניין..)

תשובה

. שלום רב:
אמנם מעיקר הדין יש לכוון בתפילה ובעיקר בברכה הראשונה אבל בדיעבד אם לא כיוון לא יחזור.
מיכאל ברום.