חזרה על מילים בתפילה

חדשות כיפה הרב בני לאו 15/04/02 14:28 ג באייר התשסב

שאלה

האם מותר לבעל תפילה/חזן לחזור על מילים במהלך התפילה? עלי לציין חזרה על מילים לא בקדושה של שמונה עשרה או חזרה על שם השם. דוגמא עיקרית: תפילה לשלום המדינה הנאמרת לפני תפילת מוסף של שבת (במנגינתו של סול זים הידועה לרבים ומושרת בבתי תפילה רבים), או קבלת שבת, הוצאת/הכנסת ספר תורה ובכל קטע אחר?

תשובה

שלום לשמוליק
הבעיה של חזרה על מילים היא בעיית ה"הפסק",היינו כשאתה באמצע ברכה מתחיל לשורר מילה אחת אתה גרו להפסק שמביא לביטולה של הברכה. זה כמובן איסור גמור.
לעומת זאת חזנות בקטעים שאין בהם ברכה או שם ה' אין בזה איסור,ובכל זאת היו רבנים גדולים שהסתייגו מאד מחזנים החוזרים מספר פעמים על אותה מילה (כבר הרב יחזקאל לנדאו, "הנודע ביהודה" פרסם את מחאתו כנגד אותם חזנים.
גם מי שמתיר לחזור בקטעים שאין בהם שם ה' צריך לזכור שהמתפלל איננו זמר אלא שליח ציבור ולכן כדאי שישים לב לטורח הציבור.
בברכה
בני לאו