חזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 25/02/15 13:52 ו באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בן 27 חוזר בתשובה ב"ה

מתפלל 3 תפילות ביום. תפילין ...

שבת...ברכת מזון

הולך עם כיפה בבית.

יש לי מס שאלות.

1.שאני יוצא בחוץ אני לא הולך עם כיפה ובבית כן...אני מקווה שזה ישתנה אבל מזה אומר שאני עדיין לא דתי לגמרי?אני מקבל עברות על זה שאני בלי כיפה בחוץ?

ואיך בעולם למעלה רואים את זה כי בבית אני כמו הכי חרדי.......ושאני יוצא אני בלי כיפה.......

2.אני מנסה ללמוד גמרא לבד ולא ממש מצליח.......בגלל שהכל בארמית וזה קשה להבין.

איך אני יכול ללמוד לבד גמרא ולהבין? האם מותר לי להעזר בשיעורים שיש מפי הרבנים ביו טיוב וזה יחשב לי כלימוד גמרא או שאני חייב ללמוד לבד?

תודה רבה

תשובה

יישר כוחך. זה מדהים לפגוש מי שעובר תהליך שכזה.
תהליך של תשובה הוא לא פשוט. אחד הדברים הכי קשים לרבים זאת האמירה הציבורית, "אני מאמין, אני דתי", אמירה שמתרחשת עם הנחת הכיפה על הראש.
זה תהליך חשוב.
לפעמים כל כך מפחדים מכך וצריך פשוט "לקפוץ למים" ולצאת עם כיפה בלי הרבה חשבונות.
אך אם אתה עדיין לא נמצא שם, כל זמן שאתה בתהליך של שינוי ותיקון, הכל בסדר. הכיפה גם כן תגיע. יום אחד זה יהיה לך כל כך ברור ופשוט, או שיום אחד תגיד לעצמך אם אני אחכה זה לא יגיע ופשוט תניח אותה ותצא.

צריך לזה גבורה.
הקב"ה מכיר בקושי ומקבל אותו.
לגבי השאלה של לימוד דרך המחשב. בוודאי שאפשר. לשמוע שיעורי תורה וגמרא במחשב זה נפלא.
חשוב להשתמש במחשב שמופעל על ידי "רימון" היינו סינון אתרים אסורים.

בהצלחה