חזרה בתשובה בעתיד

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 26/06/12 19:00 ו בתמוז התשעב

שאלה

בס"ד

שלום,כבוד הרב

אני בת 16.5 למדתי בבתי ספר דתיים וחרדיים לאורך השנים ואני כבר שנתיים לומדת בבית ספר חילוני,הפסקתי לשמור את השבת והצניעות אך אני מאמינה בה' באמונה שלמה ומבקשת ממנו כוחות לחזור בתשובה.אני מודעת לחטאיי ולעונשים שמגיעים לי אך אני תמיד אומרת שבעתיד-אחזור בתשובה שלמה ושאני עדיין מתנסה בדברים חדשים אני יודעת שאמרה זו היא אסורה,ושאדם החוטא במטרה לחזור בתשובה-תשובתו לא מתקבלת.מה עליי לעשות?האם באמת מקומי בגיהנום ודיני כרת בגלל מעשיי?

בתודה ובכבוד רב,שירן.

תשובה

שירן יקרה,
האמונה שלך בה' היא חשובה ויקרה מאד. לחזור בתשובה זה לא משהו שעושים בעתיד. זה מצווה של כל יהודי כל רגע. וכמו כל יהודי ויהודיה אני מציע לך לבחור לעצמך דברים שאת כן יכולה לעשות, מצוות שלא קשה לך ואפילו נעים לך לעשות, ועל ידי זה יהיה לך גם קשר ממשי עם השם, במעשה ממש ולא רק ברעיון. אני מציע לך להכנס לאתר לב הדברים ולראות שם שיעור שלי בשם "תרגע" שמדבר על העניין הזה.

השם איתך, נשמה טהורה, כל מצווה שלך חשובה ויקרה וכל המנעות שלך מרע חשובה ויקרה בעיני השם לנצח נצחים.

ארז