חזן

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/01/03 21:38 יא בשבט התשסג

שאלה

1. אם יש עשרה אנשים ואני יודע שלא כולם יענו "אמן" האם צריך לקיים את המניין או ללכת למקום אחר?

2. האם מותר להיות חזן כשלובשים מכנסים קצרות?

בתודה מראש

אורי

תשובה

שלום רב

1. צריך להיות שליח ציבור ובחזרת הש"ץ יכוון לתפילת נדבה
כמבואר בשו"ע קכד סע' ד' כותב: "שש"ץ חוזר התפילה הקהל יש להם לשתוק ולכוון בברכות שמברך החזן ולענות אמן ואם אין 9 מכוונים בברכותיו קרוב להיות ברכותיו לבטלה לכן כל אדן יעשה עצמו כאילו אין 9 זולתו ויכוון לברכת החזן"
ולשון המ"ב ס"ק יט "ונראה לי דבכגון זה טוב להתנהג כמו שכתב בספר שולחן שלמה שיתנה הש"ץ בינו לבין עצמו בחזרת התפילה שאם לא יענו 9 אמן אחריו ויכוונו לברכותיו שיהיה התפילה ההיא בתורת נדבה"

2. אין לחזן להתפלל במכנסיים ארוכים מפני כבוד הציבור כמו שאין עומדים ככה לפני נשיא או רה"מ

בברכה
צבי קוסטינר