חוק הטוב---להיטיב.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/10/02 01:06 כז בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

ראשית רצוני לומר תודה על היחס ועל התשובה המהירה לגבי מהות העולם הזה.

אקח לתשומת הלב ואחזור לקרוא ב"מסילת ישרים".

אני מבינה (או לפחות מתיימרת להבין) את הסיבה בגללה אנו חיים בעולם הזה, ואת הסיבה ל"מסע" שנשמותינו עוברות בעולם הזה.

שאלתי העיקרית אינה מדוע אנו כאן, אלא מדוע נברא כל זה מתלכחילה?

מדוע ברא הקב"ה עולם (גם העוה"ז וגם העוה"ב)? מדוע ברא את הנשמות?

זה דבר שאיני מצליחה להבין כלל- מדוע נברא הכל?

תשובה שקיבלתי מאדם לפני זמן מה היתה- "כיוון שהקב"ה הינו ישות ש'רוצה' להיטיב- ולכן ברא את הנשמות והעולמות, כדי שיוכל להיטיב עימהן"

האם זו באמת הסיבה?

אשמח לשמוע על ספרים בנושא שיוכלו לכוון אותי..

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

אכן זו אחת הסיבות וכותב אותה הרמח"ל בסיפרו "דרך ה'" ו"דעת תבונות".במשפט המאוד מפורסם"חוק הטוב הוא להיטיב"

הסיבה שעדיין את שואלת את השאלה נעוצה בפתיחת שאלתך-עדיין לא עיינת בתחילת ספר מסילת ישרים.

עייני שם עיון נמרץ , ואז אם תתעורר לך שאלה שאלי נא.

בברכה,

עוזיאל