חופשה שנתית באילת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/04/02 07:14 יז באייר התשסב

שאלה

שלום רב

יש לי בעיה ואני מודה לרב אם יוכל לעזור לנו

כל שנה יש לנו טיול שנתי של חמישה ימים בבית מלון באילת (דרך העבודה)וכל שנה יש לי ויכוח עם אישתי שמאד רוצה לצאת.

אני מאד מבין את אישתי כי היא עובדת מאד קשה

ומאד זקוקה לחופשה.

תודה לרב

תשובה

ב"ה

ברוך ברכה ושלום,

חופשה באילת נשמעת מאוד מפתה ומרעננת, מה גם שודאי היא מוצעת בהנחה מאוד משמעותית. מאידך אין ספק שחופשה כזו יוצרת הרבה ניסיונות למי שרוצה לשמור על גדרי ההלכה, ובמיוחד לגברים.

חשוב מאוד בשיחה עם אישתך להביע אמפטיה כלפי הצורך שלה בנופש ובמנוחה. בהמשך כדאי שתציג בפניה את הקשיים שלך להשתתף בחופשה מעין זו. כדאי להרחיב באוזניה את עניין שמירת העיניים, ולהדגיש שאתה מעוניין להפנות את תשומת לבך הגברית רק אליה ולא אל נשים אחרות חלילה. נסה לא להישמע כמטיף!

בכל אופן, עליכם למצוא לעצמכם תחליף אחר לחופשה המוצעת. נסו לתכנן ביחד חופשה אחרת המתאימה לאמצעים שלכם. יתכן אפילו שתתכננו אותה בזמן מקביל. החופשה נחוצה לשניכם הן מצד המנוחה, הן מצד בניית הזוגיות, ובמיוחד כדי שלא לחוש צדיקים מעונים שבשל ההלכה היהודית מפסידים את תענוגות העולם הזה.

בברכה,
עוזיאל