חוף נפרד - לא לגמרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/02 20:51 כד בתשרי התשסג

שאלה

שלום.

כידוע, יש בארץ חופים נפרדים לנשים וגברים.

לפני מספר שנים הזדמן לי להיות בחוף המיועד לנשים. אולם לתדהמתי, ראיתי שצמוד לחוף הנשים יש חוף מעורב, ובו, כמובן, גברים. בין 2 החופים לא היתה גדר הפרדה או משהו דומה.

כמובן שלא שחיתי שם.

אולם השאלה היא, האם עשיתי כביכול לפנים משורת הדין, או שזו חובתי. כלומר, האם עצם ההגדרה של החוף כנפרד לנשים, למרות שבמרחק של כ10 מטר יש גברים, מתירה להתרחץ בו.

שאלה נוספת באותו עניין, אם החוף הוא באמת נפרד, אבל שלא בשליטתי הסתנן לשם גבר , או שאני רואה מישהו צופה על הבנות מרחוק, האם מותר או אסור לרחוץ שם.

תודה.

תשובה

בס"ד

אם זה במרחק של עשר מטר – אסור למרות הגדרתו כחוף נפרד.

אם זה חוף נפרד אמיתי ויש גברים שמתחכמים להציץ ממרחק – זו בעיה שלהם.