חוסר הצלחה בקורס קצינים

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 13/05/11 10:54 ט באייר התשעא

שאלה

אני בנאדם מאוד מאמין, דתייה מבית.

כרגע אני שנה בצבא, חיילת דתיה לכל דבר (משרתת בחצאית,מתפללת בכל יום)

יצאתי לקורס הכנה לקצונה והייתה לי את התחושה ש-ה' מכוון אותי מלמעלה. הצלחתי בכל המיונים המפרכים והיה לי ברור שאני יהיה קצינה.

בסוף נפלתי בשלב האחרון רגע לפני בה"ד 1 וזה מרגיש לי כאילו שהקב"ה כיוון אותי להגיע לשם ועשיתי את מירב ההשתדלות והמאמצים אבל בסוף רגע לפני שכמעט הייתי שם ירדתי מהמסלול.

אז השאלה שלי היא, אם עשיתי השתדלות בקורס עצמו לבצע את הדברים בצורה הטובה ביותר(משימות, כושר פיזי, הנהגה ומבחנים) וגם התפללתי אז זה מאת ה'??

אני מרגישה שזה ניסיון, האם עלי לנסות שוב?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

פעמים ואנחנו עושים דבר כלשהו ולא מצליחים בו נראה שיש שתי אפשרויות:
1. הקב"ה מנסה אותנו האם אנחנו מתעקשים ללכת בדרכיו.
2. הקב"ה מנסה למנוע מאתנו ללכת בדרך שאינה ראויה.
לכן ייתכן ויהיה זה צעד נכון לנסות שוב, ולחילופין ייתכן ויהיה זה כנגד רצונו.
נראה שעלינו לשאול את עצמנו מספר שאלות:
א. האם זה רצון הבורא [ע"פ ההלכה]?
ב. האם אני מתאים לאותו דבר? [רצוי להתייעץ בכך עם חברה טובה]
ג. האם אני חושבת שאני מסוגלת לעשות את זה על הצד היותר טוב.

תשובות לשאלות אלא יעזרו להחלטה אם לנסות שוב.

בברכת הצלחה,
אוריה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן