חוסר איזון

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 11/10/13 03:43 ז בחשון התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב הצדיק!

ברצוני קודם כל להודות על שאתה מוכן לעזור לי ולכל המשתתפים באתר!

יישר כוח! שבת שלום ומקודשת!

אני צריך עזרה בכמה דברים בחיים שלי, אני בתקופה בה אני מנסה

לשנות את ראיית ותפיסת החיים שלי לטובה ולקבל מידות

טובות ולעשות מצוות ככל הכוח שלי.

אשמח אם תוכל לעזור לי בכמה עניינים וסוגיות שונות:

אני רוצה להתמיד בעניין הנחת תפילין כל שאוכל אך לפעמים אי סדר

בחיי גרם לי לו לעשות את זה, היה קשה לי למצוא איזון

בין הלימודים (בבית ספר רגיל) לבין הדת , יצא הרבה

פעמים שאכזבתי את הוריי בנושא הלימודים ,בהרבה דברים לא

הצלחתי להסתדר ולבסוף נפלתי מהאמונה , הרבה פעמים בעת השינה הוצאתי זרע לבטלה , הדבר השפיע עליי לרעה . אני רוצה

להשתפר ולהתחזק באמונה ובכל המידות הטובות ולחזק את כל

חבריי ויקריי , אני רוצה לתקן את כל הדברים האלו.

אני סובל מגירויים לפגימה בברית .אני

מוכן להיענש על מעשי אך אני רק מקווה שלא אפגום יותר בברית

ושלא אגרום עוד סבל לעולם. הרגשתי שחבריי התרחקו ממני .

בנוסף לכך, אני מקווה שהוריי יאפשרו לי ללכת עם חבריי לרב שילמד אותנו תורה. אני ירגיש מצויין עם אני יצליח לשמור את הברית ולהתקדש ולהגיע למידת האמונה אני מקווה ומאמין שלא אפגום בברית

ולא אשפיע על אף אחד לרעה. אני מבקש ומתחנן שתעזור לי רק

אם תוכל לתת לי ייעוץ בנושא .

בנוסף , ברצוני לשאול אותך משהו הרב הצדיק המלמד אותי אינו יודע או שאינו זוכר שפגמתי בברית והוא מספר לאנשים ששמרתי את

הברית . אני מתבייש להגיד לו שנפלתי בעוון קרי כמה

וכמה פעמים , האם לספר לו את האמת שהוצאתי קרי?

לבסוף , ברצוני להודות לך ולרבנים הנוספים שעוזרים בייעוץ למשתתפי האתר, בזכותכם אני מאמין שמצבי ישתפר! עזרתם לי להתעודד!

תבורכו תמיד ! אמן כן יהיה רצון!

תשובה

שלום רב,
ראשית, אתה צריך להכניס סדר בחיים שלך, האמונה היא בנויה על דרך מסודרת כמו שכותב רבי משה חיים לוצאטו בספר דרך ה'. האם במקרה יש לך ליקוי למידה או קשיי קשב וריכוז? כדאי שתבדוק את זה אצל אנשי מקצוע.לפעמים זה משפיע גם על עבודת ה'.
לגבי תפילין, אין לך עשר דקות ביום? זו מצווה חשובה שאי אפשר לוותר עליה.
לגבי שז"ל, בזמן השינה התיקון לא להרהר , למרות שצריך לדעת כי זה נידון מצד קל יותר יחסית למקרים של ערות.
לגבי שיעורים אני ממליץ לך למצוא רב שהוא גם איש חינוך לצעירים שתוכל לקבל ממנו הכוונה. למה ההורים שלך לא מסכימים שתלך לשיעורים? אם תרצה אוכל להמלץ לך על רב, תלוי במקום מגוריך.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר רעננה.