חולצת גרעין מעורבת

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 14/06/05 15:38 ז בסיון התשסה

שאלה

בס"ד

שלום רב,

א. אנחנו חניכים בתנועת הנוער עזרא. אנחנו רוצים לעשות חולצת גרעין. חלק מהגרעין רוצה שבחולצה יהיו כתובים שמות הבנים והבנות (כך שעל חולצות הבנים יופיעו שמות הבנות ועל חולצות הבנות יופיעו שמות הבנים). האם יש מקום לכזה דבר?

ב. האם כאשר רוצים לנהוג לפי פסיקה מסויימת בתוך התנועה (כמו המקרה הנ"ל) צריך ללכת לפי רב התנועה או שלא משנה אם זה רב התנועה או לא?

תשובה

א.לא ראוי לעשות חולצה בדגם שציינת מטעמי צניעות מובנים.
ב.רב התנועה הואמושג המחייב את מוסדות התנועה אבל אינו מחייב את החניך באופן אישי אלא במקרה שהוא מבקש ליצור דבר בתנועה בנגוד למוסדותיה.