חולצה עם הדפס של בודהה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/10/02 22:15 ז בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

1-ציורים של "מלאכים" כדוגמת הציורים של מיכאל אנג'לו מופיעים על חפצים רבים. אלו אינם מלאכים לפי גישת היהדות.

האם מותר לרכוש חפץ עליו מופיע ציור כזה אם אני לא מתייחסת אליו בתור "מלאך", אלא בתור קישוט?

2-ובאותו עניין- האם מותר ללבוש חולצה עם הדפס של עיניו של בודהה? החולצה הינה מתנה מקרובה שביקרה בארצו, ושתינו איננו מאמינות בבודהה. החולצה תשמש בתור מזכרת בלבד. מותר?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.
1)-מותר.
2)-אסור.

בברכה עוזיאל