חולה ביום הכיפורים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 11/09/02 23:01 ה בתשרי התשסג

שאלה

אימי בת 70 עברה לפני כשבועיים ניתוח לכריתת רחם.

יש לה כאבים, ופעילות המעיים שלה אינה סדירה ומלווה בקשיים

לחץ הדם שלה ירד במקצת

היא סובלת גם מבעיות של בריחת סידן קשות דבר המקשה על הליכתה, אם כי הולכת היא (בחריקת שיניים) היא במצב שיכלי תקין וכיום נמצאת היא בבית הבראה בו קיימת השגחה רפואית כשהמטרה להחזירה בהקדם לאו"ח רגיל.

שאלתי היא כיצד יש לנהוג בצום יום הכיפורים הממשמש ובא

רופאיה טוענים שעליה לשתות נוזלים רבים כדי להשיב את פעילות המעיים לסידרה

ובכלל לאור העובדות הנ"ל האם יש הדרכה מיוחדת ליום הכיפורים

תשובה

אשד שלום,
מכיון שהאמא חולה ורק לפני שבועיים עברה ניתוח ורופאיה אומרים שעליה לשתות נוזלים רבים-אסור לה לצום.
אולם כדאי לשאול את הרופאים אם היא יכולה לשתות לשעורין דהיינו 30 גר',תמתין 9 דקות ואח"כ שוב תשתה 30 גר.
בברכת טובהגמר חתימה
שמואל זעפרני