שאלה
שלום!
זה חשוב לי מאוד, ואני צריכה תשובה די מהר..
אני הולכת לחוג קראטה עם מורה דתיה. עד שנה שעברה החוג היה מנוהל בצורה שהבנות לומדות בנפרד והבנים בנפרד. עכשיו, לא התחילה השנה עדיין, נהיו "שעורים לא רישמיים". כלומר, שעה וחצי של קראטה, כששני הקבוצות יחד. ישנו קיר, מן מחיצה, שחוצה את החדר, אבל הכניסה הראשית היא מצד אחד. שאלתי היא: האם מותר לי להיות בשעורים אלו? יוצא שהבנים רואים אותי בחליפה של קראטה, אבל רב אחד אמר לי, לפני כשנתיים, שאם לא עובדים איתם ישירות ובגלל שהמכנסיים קצת רחבות, אז מותר. אבל כנאמר, עברו כמה שנים. מה דעתו של הרב על כך? האם אני יכולה ללכת לשעורים אלו? האם הבנים שם יכולים לראות אותי במכנסיים, גם אם זה לא בשיעור, אלא במעבר בין השיעורים של הבנות והבנים?
תודה רבה רבה!!
יהודית
תשובה
ב"ה
ברכה ושלום.
ראשית אני מניח שזה ברור לך שהאימונים חייבים להיות נפרדים .כמו גם שיש מורה בת .
אם הבנתי נכון אז בעצם האימון הוא נפרד בשני חדרים נפרדים עם פתח כניסה אחד .ואת חוששת לזמן בו את נכנסת לחדר האימון במכנסיים. אז כדאי לך ללבוש חצאית מעל ואז תוכלי לעבור ללא כל חשש ואח"כ בחדר האימון עצמו תוכלי להתאמן בבגדי קראטה ושוב בגמר השיעור תסתובבי עם חצאית מעל המכנסיים .
תבחרי חצאית כזו שתהלום אותך ותשתלב בלבוש המיוחד של החוג בכדי לא להראות "יוצאת דופן" ואז יצא שכרך בהפסדך בגלל התשומת לב ללבוש משונה.
בהצלחה,
עוזיאל