חובת הגויים במצוות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 29/04/03 16:14 כז בניסן התשסג

שאלה

בס"ד

בהתחשב בעובדה שהתורה ניתנה רק לעם ישראל, האם לגויים מותר לעשות הכל (חוץ מ7 מצוות בני נוח)?

האם לגוי מותר לגנוב?

האם מותר לגוי חס ושלום לרצוח?

תשובה

שלום לשואל,
שתי הדוגמאות שהבאת בני נח מצווים עליהם.הם מצווים על שבע מצוות והם:
א.עבודה זרה.

ב.ברכת השם.

ג.שפיכת דמים.

ד.גילוי עריות.

ה.גזל.

ו.אבר מן החי.

ז.דינים.

רואה אתה שעל גניבה ורצח מצווה גם הגוי.
לשבע המצוות הנ"ל יש הרבה פרטים.בכל אופן כל בן נח המקבל עליו שבע מצוות ומקיימם הרי הוא מחסידי אומות העולם ויש לו חלק לעולם הבא,אלא שהתנאי הוא שיעשה אותם מפני שהקב"ה ציווה לעשותן,וז"ל הרמב"ם בהלכות
מלכים (פ"ח,הי"א)):
"כל המקבל שבע מצות ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם ויש לו חלק לעולם הבא והוא שיקבל אותן ויעשה אותן מפני שצוה בהן הקב"ה בתורה והודיענו על ידי משה רבינו שבני נח מקודם נצטוו בהן אבל אם עשאן מפני הכרע הדעת אין זה גר תושב ואינו מחסידי אומות העולם ולא מחכמיהם".
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני