חבר

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/05/13 15:00 כה באייר התשעג

שאלה

כבוד הרב ,

שלום , אספר את הסיפור בקצרה , אני בת 19 וחצי כמעט חזרתי בתשובה מלפני חצי שנה התחלתי ממש לשמור שבת ולהתלבש בצניעות וכיום אני הולכת לשיעורים קבועים של בימי ראשון ורביעי וחמישי בגיל 17 הכרתי בחור מסורתי ( שומר שבת ומצוות ) והוא כביכול גרם לי לחזור בתשובה הוא לקח אותי איתו לשיעורי תורה ויחד איתו התחזקתי וגם הוא התחזק אך כיום אני מרגישה שאני יותר חזקה ממנו בדת הוא צעיר ממני בחצי שנה , אני מאוד מכבדת אותו בתור בנאדם הוא היה אלי בתחילת הקשר מאוד בסדר וכיבד אותי תמיד הביא אותי למשפחתו למרות שלא היתי דתיה ומשפחתו כיבדה אותי גם כן אך כיום אנחנו רבים כול יום כמעט ואנחנו לא מסתדרים לדעתי , אנחנו רבים על שטויות אני לא יודעת אם זה בגלל הגיל או בגלל המצב שאני דתיה אולי יותר למרות שהוא כן מכבד אותי שאני שומרת נגיעה אבל אני לא יודעת מה לעשות כבר איתו .. הוא לא סיים את לימודיו וכול הזמן הוא משמיע לי עד כמה הוא לא שווה וזה ממש קשה לי לשמוע את זה ואז אני רבה איתו שלא ידבר ככה כי המצווה היא להיות בשמחה ולא לרחם על עצמך אני מסבירה לו שעם טיפת רצון הוא יכול להשלים אפילו את לימודיו והוא צעיר עדין הוא בן 19 והחיים עוד לפניו הוא יכול לתקן הכול אבל הוא ממשיך וכול פעם אני רבה איתו גם על דיבורו הוא לא התגייס לצבא קיבל פטור. והוא מיואש כי חושב שלא יוכל לחיות ברמת חיים נורמלית כי כביכול הוא לא השקיע בעבר ועזב בית ספר וכול יום אותו סיפור איתו !! מלפני כמה ימים הבנתי שאני לא יכולה לשמוע את זה כבר ונמאס לי לריב על דברים כאלה וביקשתי ממנו שננתק תקשר ואפילו בשיחה אני לא רוצה לשמוע תשטויות האלה והוא אמר לי בסדר מה שאת רוצה ואחרי שעה ביקש צאנס נוסף ושוב במוצאי שבת רב איתי על נושא אחר בקיצור כול יום אנחנו רבים על שטויות שאלתי אליך כבוד הרב אם לנתק את הקשר איתו כי כנראה אנו באמת לא מתאימים או להתעקש עליו כי פעם הוא היה אחרת.. אציין כי כיום אנו לא ביחד אך מדברים לעיתים קרובות מאוד

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, יישר כח על ההתחזקות והחזרה בתשובה, הלוואי ולכולנו הייתה אנרגיה רבה בעבודת ה' שלנו כפי שיש לך.

לגבי הקשר הזוגי - המבחן העקרוני הוא האם אתם מתאימים ונעים לכם יחדיו. אין מקום לשימור קשר שגורם לצד אחד צער וריחוק. בנוסף, ייתכן וקשיים רבים שאתם חווים בהקשר האישי נובע מגילכם הצעיר ומהקשר שאיננו בהכרח חותר לעבר מטרה קונקרטית.

לגבי הקשר באופן כללי - מדבריך נראה שחברך חווה קשיים ומצוקות הגורמות לו לבוא לידי ייאוש. התמודדות עם מצב כזה לפחות בשלב הראשוני איננה באמצעות ויכוח והטחת המציאות בפני המצטער. לאמור, התגובה הראשונית לאדם שמצטער על כך שלא סיים בגרות צריכה להיות הכלה והבנה של המצב הקיים. הטחת האמת בפניו ונסיון לעודדו להשלים מבחנים עלולה רק להעמיק את ייאושו מעצמו ולדיכאון עמוק יותר.
בשלב הראשון צריך קודם כל לגרום לו להאמין בעצמו. גם אדם שלא סיים בגרות ולא הולך להיות עשיר גדול, הוא אדם בעל ערך ואישיות עמוקה. צריך להעמיק את האמונה שלו בכשרון שלו ובטוב שבחיים. רק לאחר שנבסס את האמונה הפשוטה הזאת ניתן לצאת למאבקי החיים, להשלים בגרויות וכדו'.

לסיכום, במישור האישי, הזוגי והרומנטי אין מקום לקשר בוסרי המביא לצער לאחד מבני הזוג. יחד עם זאת, כידידה את יכולה לתת לו משען ולהאמין בו כדי שגם הוא יוכל להאמין בעצמו.

בברכה,
אביאל