שאל את הרב

חבר לשעבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/05/07 12:52 כח באייר התשסז

שאלה

שלום וברכה...

ניסיתי לפני לקבל מענה וכנראה שהייתם עסוקים ... בכל מקרה אני מנסה שוב אם זה בסדר ,רציתי לשתף אתכם בבעיה שמטרידה את מנוחתי.

אני בת 21 כמעט שנה נשואה, והאושר הוא דבר משתנה. אקדים ואומר שבעלי מדהים וזכיתי.דבר שמעיק עליי עוד יותר. לפני בעלי הייתי עם בחור כמעט 5 שנים, ועברנו הרבה ביחד ומה שהיה ביננו הייתה אהבה . בגיל כ"כ צעיר לא יכולנו לעשות דבר אז פשוט נקשרנו ונקשרנו.כשהגיע הזמן של ש"ל ניסיתי לדבר על נישואים וכוונות והדבר היה עוד מוקדם מבחינתו. אז התרחקתי ממנו וניסיתי לא לחשוב עליו ,וזה פשוט לא הלך ואז בדיוק במקביל הכרתי את בעלי. כמובן שסיפרתי לו הכל. בעלי שנורא רצה אותי עזר לי להתגבר,ככל הנראה .. ואחרי שנה התארסנו. באירוסים עלו בי הרבה הירהורים ,כלומר ידעתי שזכיתי רק שהיה לי קשה לאהוב אותו מבלי להיזכר בעבר. בגלל הפחד ששיתק אותי לא אמרתי כלום. הפחד לבטל ושהמשפחה תשמע על זה הבהיל אותי. החבר לשעבר כמעט בכה לי וניסה להסביר לי שזה לא יעבוד שהוא יודע שאני אוהבת אותו ושהוא אוהב אותי ושאני יעשה משהו. אבל בחרתי וידעתי שאומנם רגש לא יהיה הבסיס אבל בעל טוב וקשר חזק יהיה לנו. יום לפני החתונה (ליל המקווה) החבר לשעבר התקשר ורצה להיפגש. ואני סירבתי,כי אין לנו על מה לדבר פתאום הוא רוצה להתחתן ??? כשאני יום לפני חתונה עם מישהו אחר??

הייתי שבורה.

שנה אחרי אני יודעת שהתחתנתי עם אדם נפלא ואני מכבדת אותו על הסובלנות כלפיי,רק שהרגש נבנה לאט וזה מתיש. הזכרונות על החבר ההוא לא מרפים. גם אם אני יודעת שבשכל עשיתי את הבחירה הנכונה ,אז איפה הרגש? מתי הוא מגיע? עייפתי מלחכות. אומרים שאהבה נבנית לאט לאט.. אז מה אפשר לעשות כדי לתת לה דחיפה???

אני...

תשובה

המצב בו את נמצאת הוא אכן רגיש מאוד, אולם ההדרכה בו היא חד משמעית, והיא ברורה לחלוטין.
משעה שהקמת את ביתך כרתת ברית נצח בינך ובין בעלך ובינך ובין עצמך להתקדם באופן מתמיד, ולבנות יחד אתו את הקשר העמוק ביניכם. אנו מתייחסים לנישואין כאל ברית, וחלק מברית זו היא ההכרעה החד משמעית שעוזבים את כל המשקעים הקודמים, ומתרכזים באופן מוחלט האחד בשני. כשיש פער או כשיש בעיות, כשהאהבה אינה מגיעה במלוא עוצמתה וכדו' – לא מקבלים את המצב כפי שהוא, ומתאמצים לבנות ולשנות, אולם הכל בתוך הזוגיות ההולכת ומתעצבת. את החלטת נכון מאוד שלא הסכמת להיפגש עם החבר לשעבר ולנתק לחלוטין את הקשר ביניכם, ואת הולכת בדרך נכונה.
מה עושים ?
מלמדים האחד את השני לחזר. התחתנתם מוקדם, ולא הספקתם להכיר את שפת החיזור, החיפוש הדדי, ההיפתחות האחד לשני וכדו'. את צריכה ללמד אותו דברים שהוא לא יודע על נשים, הוא צריך ללמד אותך דברים שאת לא יודעת על גברים או עליו, אתם צריכים להקדיש זמן האחד לשני ללמוד ולהתרגש האחד מהשני. פעמים רבות אהבה היא עבודה – לפעמים מעיפת ולפעמים מענגת, וכשבני זוג משקיעים האחד בשני בתחומים אלה הם מתקדמים עוד ועוד, ואז מתגלים לשניהם דברים שהם לא ידעו שהם יכולים לחולל האחד בשני
לכי בדרך זו, ובעהי"ת תמצאי הרבה אור ואהבה.

כל טוב

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות