שאלה
שלום, לאחותי יש חבר חילוני ואני יודעת שמאוד קשה לה עם זה.
הדבר הכי פשוט זה להגיד שהם יפרדו וזהוא, אבל, היא נראית לי מאוד שמחה וכבר מזמן לא ראיתי אותה ככה.
שאלתי אותה אם הוא מתכוון לחזור בתשובה והיא אמרה לי שהיא לא יכולה לדעת ןגם לא לדרוש זאת ממנו אבל שהיא מרגישה שהיא נקרעת בין הדת לבינו (שאפילו לא מאמין באלוקים).
השאלה שלי זה מה כדאי או מה הדבר הנכון לעשות ?
להמשיך בקשר ואולי הוא יחזור בשאלה בעקבותה, או ששניהם יפרדו מאוחר יותר כשדברים עקרוניים יעלו על פני השטח, או להפסיק את הקשר כי ממלא זה לא יכול להוביל לשום מקום בלי ויתורים מהצד הדתי שלה.
גם לא להחליט כלום מהווה מעין החלטה, אבל הבעיות התעוררו מתישהוא ונראה לי שאם הדבר הנכון הוא להפסיק את הקשר אז כדאי כמה שיותר מוקדם.
אני מכירה מספר זוגות חילוניים דתיים שהסתדרו בסדר, וכמה אחרים שנפרדו\התגרשו בגלל השוני הדתי בינהם.
חשוב לי לשמוע סיבה הגיונית, כי אחותי מאוד לוגית ורציונליץ ותשובות "כי ככה כתוב" לא תמיד משכנעות אותה, ואני מרגישה שאין לי את היכולה והכלים לעזור לה או להמליץ לה מה לעשות.
בתושה מראש.
תשובה
ב"ה
ברכה ושלום.
אני לא כ"כ מבין למה את זו שצריכה להמליץ לה כך או אחרת ? ההחלטה היא רק שלה. כי את סדרי העדיפויות רק היא קובעת לעצמה.
נושא זה הוא מאוד מורכב .וכלל לא פשוט.
הוא תלוי ועומד על אופיים של בני הזוג ועל עומק הקשר שלהם ועל התובנות שלהם ביחס לחלוקת חיים משותפים עם אדם שונה.יש זוגות שעם כל הרצון הטוב והידידות, קשר כזה נועד מראש לכישלון.ויש זוגות שקשר כזה בונה אותם והם יחד מחליטים להתחזק בעבודת השם ובקיום המצוות צעד אחר צעד לאט ובטוח.
ויש זוגות שעל פני השטח הכל נראה נוצץ ורגוע אבל מתחת לפני השטח יש להם "גהינום" בחיים מפני שאי אפשר להתפשר בתפיסה דתית (או ששומרים שבת או שלא שומרים שבת.אין משהו באמצע הדרך.....)[וכפי שביטא זאת החזו"א " מה שהם קוראים אהבה אנחנו קוראים כרת"].ואם רוצים להגיע לזוגיות טובה אי אפשר כל הזמן לחיות על וויתורים כי החיים הם דינמיים ו"זורמים" ולכן יש להקטין את הפערים בין בני הזוג.
ככלל יש לך לדעת כי בניית בית נאמן בישראל מחייב את שני בני הזוג למקסימום התאמה (עד כמה שאפשר וניתן )
ולא כדאי להוסיף נקודות חיכוך שאולי נראות קטנות אבל הן תופסות נפח מהר מאוד (איך תראה השבת? האם ניתן להיענות להזמנת חברים לטיול בשבת? איך לחנך את הילדים? ועוד ועוד)
כדאי לה להתייעץ עם אדם שהיא מעריכה ושמכיר את סביבת חייה ואת אישיותה ואת המורכבות של הקשר בינהם.
בהצלחה,
עוזיאל
.
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם