חבר חילוני בשבת- מותר או אסור?

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 24/05/05 17:04 טו באייר התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום!

יש לי חבר חילוני שהכרתי כבר לפני שלוש שנים..

הקשר שלנו מאד חזק, ושנינו מכבדים אחד את השני בכל הנושאים, אם זה בדת או כל נושא אחר.

רציתי להזמין אותו לשבת אליי, ודיברתי איתו על זה, אבל הוא אמר שכל שבת הוא נמצא באנטרנט ושהוא מבקש להכנס גם פה, בשעת השבת לאנטרנט.

בעיני הרי דבר זה הוא חילול ה' אבל בעיניו, לא משנה כמה דיברתי איתו וניסתי להחדיר לו את האמונה שלי בקב"ה ובמצוות זה לא עזר. הוא בדעתו וככה הוא חונך וגודל - לתוך העולם החילוני.

אמרתי לו שהוא לא יוכל להגיע אליי אם הוא מתכוון להיות במחשב, אז הוא אמר שזה הרכוש שלי ושהוא מכבד אותי, אבל הוא אמר לי שהוא מתכוון להשתמש בפלאפון שלו..

האם מותר לי להזמין אותו לפה בידיעה שהוא השתמש בפלאפון בשבת? הרי בכל מקרה הוא יעשה זאת בביתו.. והפלאפון הוא רכוש שלו.

אנא, ענה לי בהקדם.

תודה.

חנן.

תשובה

שלום וברכה

מותר להזמין חילוני בשבת לביתך.
אסור לתת לו לחלל שבת ע"י שימוש ברכושך.

אינך חייב למנעו מלהשתמש בפלאפון שלו. הוא יכול לעשות זאת גם בביתו כך שלא בגללך הוא מחלל שבת.

ראוי לבקש ממנו שיימנע מלהשתמש בפלאפון בפומבי במקום שאחרים רואים, מתוך כבוד לבית בו הוא מתארח.

היסוד לבקשה לא לגלוש באינטרנט בשבת בביתך אינו תלוי בשכנוע שלו בעקרונות דתיים. המתארח בבית דתי ראוי שיכבד את מארחיו, כדרך שאדם שנכנס לבית כנסת חובש כיפה אע"פ שאין דרכו לחבוש אותה בדרך כלל, ואפילו אם אינו דתי.

לעצם העניין כדאי לך לשאול את הבחור איך הגיע לרמה כזו של התמכרות לאינטרנט כך שאפילו יום אחד של ניתוק ממנו נראה לו כל כך קשה?
דווקא לבחור כזה כדאי לשמור שבת כדי להגמל.

ישראל