חבר חילוני בשבת- מותר או אסור?

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 22/05/05 22:54 יג באייר התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי כבר מעל לשלוש שנים שני חברים מאד טובים שגרים באיזור המרכז. שניהם חילונים.

אף פעם לא הייתה לי בעיה עם העובדה שהם לא מקיימים מצוות ושומרים שבת וגם להם לא הייתה בעיה בכך שאני שומר.

אחרי 3 שנים של חברות טובה עלה בדעתי להזמין אותם לביתי.. לשבת.

להראות להם מה אני עושה בשבת.. מתי ואיך אני מתפלל, מי הם החברים שלי, בני עקיבא וכו' וכו'..

שניהם מאד התלהבו מהרעיון אבל אחד מהם אמר לי שהוא חייב לקבל אי מיל בשבת והאם יהיה בסדר שהוא יבוא לבית שלי ויקרא הודעות אי מייל (דרך הפלאפון שלו) בזמן שהוא בביתי.. אמרתי לו שאני יברר ושאני גם יברר אם מותר לו נגיד להדליק את האור כשהאו הולך לשירותים או משהו כזה..

אני יודע שאסור בתחליט האיסור להגיד ליהודי להדליק ולכבות לך את האור.. ואני גם לא מתכוון לבקש דבר כזה.. פשוט חשבתי, שאלו חייו, והאם מותר לו לעשות דברים כאלה בביתי..

הוא הסכים לכבד אותי ולוותר על שאר הדברים שהוא רגיל אליהם בשבת..

אנא ענה לי בהקדם..

תודה,

חנן.

תשובה

שלום רב
מותר לך להזמין אותם וכמובן לא לבקש מהם לעשות איזושהי פעולה הכרוכה בחילול שבת אבל אינך שוטר ולא טמור להתעניין במה שהם עושים עם מכשיר הפלפון שלהם.אמנם ראוי מטעמי כבוד שלא יעשו זאת בגלוי באופן שמפריע לקדושת היום ולרגשות הנמצאים בבית.