חברים

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 12/11/01 14:56 כו בחשון התשסב

שאלה

שמתי לב שחבר שלי עושה מעשה שחשבתי לתומי שאינו נכון ע"פ ההלכה והערתי לו ע"כ.

לעומת זאת טען חברי שהוא נוהג כשורה וכי כך הורו לו שמותר לעשות.

התווכחנו קצת, והחלטתי לבדוק את הנושא, והתברר שצדקתי מעיקרו של עניין. אבל הבעיה שאת התשובה מצאתי רק אחרי 4 חודשים (כאן...) והשבוע כשדיווחתי לו על התשובה שמצאתי, ועל שצדקתי הוא טען שאני יורד לחייו ושמה איכפת לי מה הוא עושה ושאני אתן לו לחיות בשקט בלי ההערות שלי.

הוא הבין שצדקתי אבל החליט שאני יורד לחייו.

האם נכון מצידי להעיר לחברים על מעשים שאינם נוהגים כשורה? האם זה נכון שאני יורד לחיי אדם כשאני מעיר לו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כבר אמר רבי עקיבא שאין בדורנו מי שיודע להוכיח.

התוכחה על מנת שתהיה טובה דורשת כמה תכונות שהראשונה שבהם היא אהבה גדולה ואמיתית למי שמוכיחים אותו.

וכבר נאמר: "טובה תוכחה מגולה (הבאה) מאהבה מסותרת".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן