חברות בגיל צעיר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/01/03 20:19 כז בטבת התשסג

שאלה

שלום!

חברתי ביקשה ממני לשאול בשבילה- כי היא מתבישת(???)

יש לה(לאותה חברה)קשר הדוק עם נער שגדול ממנה בחצי שנה, הם חברים טובים מאז תקופת הגן.

לפני כמה שבועות אמרה לה אחת המורות שלה שהיא חייבת לנתק את הקשר שלהם. חברתי תואנת שהקשר הוא ידידותי בלבד אבל אותה מורה לוחצת עליה.

היא מאד מבולבלת, וביקשה שאני יפנה לך את השאלה.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני לא יודע באיזה גיל מדובר.
אבל באופן כללי אם ניתן לממש את הקשר הזה לעומק ע"י חיבור גוף ונפש בחתונה כדת משה וישראל אז צריכים להמשיך אותו.
אך אם הקשר הזה הוא קשר של חברות אני לא רואה בו שום טעם להמשיך-המורה צודקת.

הרגש הזה לקרבה הוא רגש מאוד חיובי ,
רגש מאוד טוב,
רגש מאוד בריא.
מי שאין לו את הרגש הזה הוא חולה בנפשו..

אולם רגש זה ח י י ב לבוא לידי ביטוי אך ורך במסגרת המתאימה כלומר :חתונה. שאז ניתן לבטא את הקשר גם מבחינה גופנית וגם מבחינה נפשית.

כרגע זה לא רלוונטי להתחתן
הקב"ה נתן לה את כוחות הנפש ע"מ שתוכל להתבגר-להגבר
אם היא מצליחה להשקיע את כולך בלימודים או עיסוקים אחרים אז היא ג י ב ו ר ה .

מה יתן הקשר הזה כעת?

היצר הרע התחפש והכניס לה לראש שהיא חייבת חבר ושבלעדיו החיים שלה הם הרי אסון...... אל תשמעי לו !!
תתגברי עליו ותנצחי אותו,
ואל תגידי אני לא מסוגלת, את כן מסוגלת.
השאלה אם את רוצה ,והכל תלוי בכוח הרצון שלך.

זה הגיל להתפתח מבחינה רוחנית.

שמורי את הצורך הזה לזמן מתאים ואז תבטאי אותו בגדול.
ובנתיים תשקיעי בבנית האישיות שלך ובפיתוח כוח הרצון.

בהצלחה,

עוזיאל