חברות בגילאים גדולים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/02/02 09:04 כו בשבט התשסב

שאלה

בתגובה לתשובת הרב.

אני מבין למה לחניכים בגיליים צעירים לא כדי לפתוח קשר בני המין השני

השאלה היא האם בגיליים יותר מבוגרים כמו למשל 17 מותר לפתוח קשר אם זה יכול להביא לחתונה בסופו של דבר ולא סתם כי מתחשק

תשובה

בס"ד

לא כל כך חשוב הגיל אלא חשובה הכוונה. גם לבחור בן עשרים ושש לא הייתי מתיר לצאת סתם כך עם בנות, לבלות, להכיר, להתאהב,
בנות הם לא תפאורה לבילוי נחמד. הן לא מארחות, ולא בנות לויה, הן לא כל הביטוים המעליבים הללו. הם "בנות אדם", נשמה, אדם מלא נפש רוח ונשמה. מחשבות, רצונות, שאיפות, אישיות.

ממש אדם (כמעט) שלם.

לכן אין לנו רשות להתיחס אליהן בצורה שיש בה חוסר כבוד. מי שחושב שהוא רוצה ומוכן ויכול להתחתן בגיל 17 - יכול לצאת עם מישהי שגם חושבת כך.

לצאת ואולי יצא מזה משהו - זה סתם עצת היצר הרע שעוטף את מעשיו באיצטלה של קדושה.

עוד זכור כי ככל שהגיל גודל כך גדלה גם הסכנה. לכן רק כשזה רציני - אפשר ומצוה.

לכן
בהצלחה.