חברה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/07/04 13:33 כה בתמוז התשסד

שאלה

שלום הרב

אני כבר כמעט שנה בבעיה זו והיא רק הולכת ומחמירה.

אני בן 18 ולפני קצת פחות משנה התחלתי להיות בקשר עם בת אחת. בהתחלה אף אחד מאיתנו לא חשב בכלל שנגיע לקשר כזה אבל ככה זה התגלגל.. ברור ששנינו שומרים נגיעה ומשתדלים לשמור על יחוד והכל. שנינו יודעים שהקשר קשה ועד שנוכל להתחתן יש איזה 4-5 שנים. גם העובדה ששנה הבאה אני הולך לישיבה לא עוזרת לנו במיוחד. הקטע הוא שניסינו איזה 3 פעמים להפסיק את הקשר וסיכמנו לחדש אותו אחרי שנה או יותר, הבעיה שזה פשוט לא הלך.. ואחרי שבוע מקסימום חזרנו. שאלתי פה כבר פעם מה לעשות וגם כל התשובות של שאלות בסגנון כזה הוא שחייבים להפרד וכו. הרב,אנחנו באמת לא מצליחים. יש לרב עיצות איך לעבור את התקופה הזאת? מה לעשות שיהיה בשבילנו הכי טוב. תודה לרב וסליחה על האורך. נא לא לפרסם את השאלה. תודה.

תשובה

שלום רב:
אם באמת אין לכם כל דרך להפרד, אין לכם ברירה אחרת אלא לחשוב על כיוון של חתונה, אינני יודע את גילה של הבחורה, אבל אם היא גם בגילך, כדאי לחשוב גם על שנה הבאה, איך שלא יהיה חשוב לצמצם את מספר הפגישות ואורכם למינימום.
בברכת התורה: מיכאל ברום.