חברה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 02/02/13 13:55 כב בשבט התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מדוע האדם צריך לחיות בסביבה מסיימת?

אני עובד לבד וגר לבד ולא יוצא הרבה מהבית והרבה אמרו לי שזה לא טוב ואני צריך לצאת יותר ולהיות בחברה מסויימת.

האם זה כך? ואם כן, מדוע?

תשובה

שלום וברכה

יש לכך משמעות פסיכולוגית - אדם שלא קשור לחברה באיזשהוא שלב מאבד קשר עם המציאות וחי בתוך עצמו, אולם מבחינה רוחנית הרעיון הוא שאדם אמור לצאת מפרטיות שזוהי מציאות מצומצמת ומוגבלת ולהתרחב למעגלי חיים נוספים ולהיות יותר 'כללי' היינו יותר קשור לשלמות האלוהית המופיעה בכל המציאות ולא רק בחייו הפרטיים

בברכה חגי