שאל את הרב

חברה שפוגעת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/02/08 21:58 ח באדר א'

שאלה

יש לנו חברה שבתקופה האחרונה התחלנו לשים לב שהיא נהיית פחות ופחות נעימה...היא מרבה לעקוץ ולזלזל בנו...הבנות שנחשבות (לפחות בעינינו) לחברות כמעט הכי טובות שלה!! אנחנו באמת באמת דואגות לה!! נמאס לנו להיפגע וכל הזמן לסלוח ולהבליג אבל מצד שני איך נגיד לה את זה בלי לפגוע?? חברות דואגות....תודה רבה!! אתם עושים עבודת קודש!!

תשובה

שלום וברכה לכן.
קראתי את שאלתכן, והרגשתי כמה אתן רוצות לפתור את העניין בנעימות ובעדינות בלי לפגוע, ח"ו.
לפני שמתחילים לראות איך מטפלים בבעיה (וחייבים לטפל בה), "הווי דן את כל האדם לכף זכות", אתן, כפי שאני מבינה, לא יודעות למה היא נהייתה פחות נעימה, יכול להיות שעוברת עליה תקופה קשה מבחינות שונות ולכן היא מתנהגת כך. אז תשתדלו לא לשפוט אותה ולהמשיך להתייחס אליה בנעימות.

בנושאים רגישים של בין אדם לחברו, קשה מאוד לדעת מה לעשות כשלא מכירים באמת. אני לא מכירה אתכן, כך שני לא יודעת מה בדיוק שייך אליכן. אז אני אכתוב כמה דברים כלליים שאני מקווה שיעזרו ואתן תדעו למצוא את הדרך שמתאימה לכן.
גם אם עובר עליה משהו זה לא מצדיק פגיעה באנשים אחרים. אין שום סיבה שתצטרכו להפגע.
הדרך הכי טובה כאשר יש אווירה לא נעימה בין אנשים היא פשוט לבוא ולדבר על זה עם האדם שאיתו הבעיה. לא תמיד זה קל, הרבה פעמים זה מביך אותנו.
אבל בדרך כלל אחרי שמדברים הכל נהיה הרבה יותר פשוט וקל.
תדברו איתה, תסבירו לה מה אתן מרגישות, מה מפריע לכן. [ואיך הייתן מצפות שהיא תתייחס אליכן].
אפשר גם לומר לה שאתן דואגות שאולי קשה לה במשהו כרגע כי בדרך כלל היא לא התנהגה כך. תראו לה שאתן אוהבות אותה ורוצות בטובתה, ושאם היא זקוקה לעזרה כל שהיא תשמחו להגיש לה.
תהיו קשובות אליה, תשמעו מה יש לה לומר. אל תתקיפו אותה. תעשו הכל מאוד בעדינות וברגישות.
תחשבו מראש מה אתן הולכות לומר. אל תאמרו דברים קשים או פוגעים מדי.
תשקלו היטיב איך לעשות את זה. שהיא לא תרגיש ש"דברתן עליה מאחורי הגב" או שאתן מעמידות אותה למשפט.
ושוב- אני לא מכירה, לא אתכן ולא אותה, כך שאני לא יודעת מה בדיוק מתאים. אולי עדיף שאחת רק תדבר איתה ולא יותר כדי שהיא לא תרגיש בהתקפה.
זה מה שחשבתי, מקווה שזה יעזור לכן לדעת איך לפעול.
ברכה והצלחה.
חיה.
haya656@shoresh.org.il,

כתבות נוספות