חברה מעורבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/06/01 14:29 ח בתמוז התשסא

שאלה

האם יש איסור ללכת לחברה מעורבת?

תשובה

ברור שמצד ההלכה לחברה נפרדת יתרון גדול על פניה של חברה מעורבת. בהמצאות בחברה נפרדת יש תוספת של קדושה בדור בו ההקפדה על עניני צניעות חשובה בכפליים.
יחד עם זאת, בהדרכה לכלל יש לקחת בחשבון מגוון רחב של שיקולים כגון: המקום, הזמן, הצלה חברתית של הכלל, קידום הזולת ועוד. לכן מי שבאופן פרטי יכול להתקדש בקדושת הצניעות ורוצה לפרוש כדרך פרטית - קדוש יאמר לו.
יש לציין שמי שמחליט לקבל על עצמו לתרום לכלל ולהדריך בתנועה מעורבת, אם הוא מודע לבעייתיות שבשהות בתנועה מעורבת, ומקבל על עצמו להמנע ממגע מיותר, מובטח לו שרעיון השליחות יסייע לו להצליח בכל תפקידיו

בברכה,

שי פירון.