חבישת כיפה בלימוד אני חילוני .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/01/03 00:17 יט בשבט התשסג

שאלה

יש לי שכנים אשר מקיימים שיעור שבועי בגמרא.

השכנים הזמינו אותי להצטרף לשיעור,ואני אכן מעוניין להשתתף.

מאחר ואיני דתי, לא ארגיש בנוח לשבת בשיעור עם כיפה. למעשה, ההנחה שלי (לא ביררתי זאת עמם) שהם מצפים שאחבוש כיפה הנה גורם מרכזי בכך שטרם הצטרפתי לשיעור.

האם יש מניעה לכך שאשתתף בשיעור מבלי לחבוש כיפה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יישר כוח לך על שאתה מוכן להשתתף בשיעור וללמוד תורה!!!!!
אתה עושה דבר עצום!!
אתה מתחבר לאלוקים,
אתה קונה אמת,
אתה נוגע באור ,

זה העיקר!
כי לימוד התורה הם כמו מים לדג!
כי הם חיינו ואורך ימינו.

אתה צריך ליצור את מקסימום התנאים האופטימאליים כדי שתרגיש נוח בלימוד.
ההרגשה שלך והנוחות האישית יש בה כדי לגרום לך ללמוד ולכן שאלת הכיפה היא שאלה מישנית.

אתה צריך לבחון את המצב ומה עומד מול מה האם הציבור יפגע עד עומק נישמתו אם לא תחבוש כיפה?
ואולי כדאי לך לוותר ע"מ לא לפגוע בהם?

נראה לי כי הכיפה וחבישתה היא תהליך שמתפתח במשך כמה וכמה פגישות. אבל הוא לא העיקר.
כי העיקר הוא לא לפחד כלל ללמוד תורה.

חזק ואמץ אחי!!!!!!!

עוזיאל.