זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 30/08/16 20:22 כו באב התשעו

שאלה

שלום, אני מתחזק לאחרונה, אפשר להגיד מנסה לחזור בתשובה

אני נשוי, אני כבר זמן רב לא עושה זרע לבטלה(לא קשור ליחסי מין עם אשתי, הייתי עושה עם עצמי השם ישמור לצערי)

פעם אחרונה שעשיתי יחסי מין עם אשתי גמרתי בחוץ

ואז נזכרתי שאולי אם גומרים בחוץ למרות שזאת אשתי זה עדיין נחשב זרע לבטלה.

האם זה נכון? ואם כן איך אני מתקן את המצב? זה מצער אותי

תודה

תשובה

ראשית יישר כח על כנותך ועל האומץ לברר את העניינים ולהתמודד ולא לברוח.
אכן הוצאת זרע לבטלה (=שז"ל) היא דבר שצריך לפרוש ממנו ולהיזהר מאוד.
ראוי מאוד להיות מחובר לתלמיד חכם שמכיר אותך שיוכל להדריך אותך לפי מה שמתאים לשורש נשמתך. ר'צדוק הכהן בתחילת צדקת הצדיק מלמדנו שכאשר האדם רואה שיש משהו שתוקף אותו מאוד ומפריע לו בעבודת ה' זה כלי גדול לקבל ברכה - במה שיצרו תוקפו ביותר הוא מוכשר יותר לעבודת ה'. הדבר הברור שאתה צריך להפנות את הכח של היצר הזה לקשר עם רעייתך, היינו להרבות בטוב ובשמחה בקשר עם אשתך. שמחה אמיתית מקורה בנתינה. ככל שתתנו יותר האחד לשני, כך תהיו יותר שמחים בזוגיות שלכם, וממילא לא תצטרך לחפש ריגושים אחרים. יש תיקונים שונים בספרים שונים, אולם צריך לראות מה טוב לך ויכול לקדם אותך ולא חלילה להשיבך אחור. עיין בספר לשון חכמים של רבינו יוסף חיים, בעל בן איש חי, שמביא מספר הנהגות להתמודדות עם עניין זה, אמנם כאמור לעיל איני בטוח שהן מתאימות לך כרגע.
בשולי הדברים, אולם חשוב מאוד. אנו מכנים את היחסים בין איש לאשתו כיחסי אישות ולא כיחסי מין. המין הוא הדבר המבדיל בין האיש לאישה: מין זכרי ומין נקבי. כאשר משתמשים בביטוי ייחסי מין בעצם מתכוונים להנאה השונה של בני הזוג. זו מיניות לשמה. גם אם לא לכך הכוונה, הביטוי משפיע על הנפש. לכן אנחנו מכנים את היחסים בין איש לאשתו כיחסי אישות: יחסים שיוצרים אישיות מיוחדת בין בני הזוג. אישיות שבנויה על יסודות של אהבה ונתינה בלתי פוסקות. מחשבה של כל אחד על בן הזוג השני. כיצד להיטיב לו ולגרום לו להנאה. ככל שנגביר יותר את משמעות האישות בין בני הזוג, היינו הנתינה ההדדית והקשר הגדול, ממילא נצטרך פחות את ההנאות החומריות שגורמות גם לשז"ל.

בהצלחה בהתמודדות, וזכור תמיד: במקום שבעלי תשובה עומדים, אפילו צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד.