זריקות בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/01/02 14:51 כב בטבת התשסב

שאלה

שלום, אני עושה עבודה על זריקות בשבת מכל מיני בחינות לדוגמא:צביעת צמר הגפן וקריעתו, זריקות תת עוריות מבחינת דישה. אני רוצה בבקשה לדעת את חוות דעתך על הנושא.

אם אפשר גם איפה אפשר למצוא על זה חומר.

תודה.

תשובה

ב"ה

אלירז,

ברכת ה' עלייך,

בקיצור אומר לך שמותר לעשות בשבת זריקה אפילו לחולה שאין בו סכנה בין אם מדובר בזריקה תת עורית ובין אם מדובר בזריקה אל תוך השריר. (עייני בשמירת שבת כהלכתה פרק לג' סעיף ז').

אולם, אין לנקות בצמר גפן.
לכתחילה, ראוי לחבר את המחט למזרק לפני השבת אך אם לא עשה כן מותר לחבר אף בשבת.

תוכלי למצוא פירוט בעניין זה גם בשמירת שבת כהלכתה הנ"ל, גם בסדרה "נשמת אברהם" וגם במאמרים שנתפרסמו בענין זה בבטאון "אסיא"

בברכת רפואה שלמה לכולנו,

שי