שאל את הרב

זעקה לרב שרלו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/01/11 00:03 ב בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב. ראיתי ידיעה כי הרב עובדיה שוקל לארגן מצב שבו אנשי שס יקבעו מי יהיה הרב הצבאי הראשי. האם לא הגיעו מים עד נפש? אנחנו נמשיך למות בשדה הקרב, והחרדים ימשיכו להשתלט לא רק על משרת הרבנים הראשיים שהייתה פעם ציונית, אלא גם על ציפור נפשנו בצבא. אתה מאחרוני המנהיגים הברורים של הציבור שלנו. האם לא הגיע הזמן שתרימו את ראשכם ותרימו את כבודו של הציבור השפוף שלנו שמתבטל כל חייו הן ביחס לחילונים והן ביחס לחרדים?! אם אתה לא תעשה זאת מי יעשה זאת? אין לנו מנהיגות ברורה ואנא אנו נלך?! לאחרונה שמעתי שבעיר אלעד השתלטה ההנהגה החרדית על התקציבים שיועדו לציבור הדתי לאומי וניכסה אותם לעצמה. אין לנו כבר כח לידום. אגב, לשם העלאת קרנו של הציבור הדתי לאומי יש צורך להתאחד עם כל רב ומנהיג המזהה את עצמו עם ציבור זה, יהיו דיעותיו הפוליטיות והמעשיות אשר יהיו. הגיע הזמן שכבודו ירים את הכפפה

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כי יהיה נכון יותר להתייחס לכל הנושא בצורה יותר רגועה:
את הטענות צריך להפנות לא כנגד תנועת ש"ס. תנועת ש"ס אינה תנועה אנטי-ציונית, ובעולמו של הרב עובדיה הי"ו יש מקום חשוב למדינת ישראל; רוב מוחלט של בוחריה משרת בצבא, וכדו'. הם רשאים לרצות כי הרב הצבאי הראשי ימונה בהסכמתם, והם בניגוד לאחרים אינם עושים זאת כדי להמעיט מחשיבותו של הרב הצבאי הראשי כי אם להפך.
רק מנקודת מבט זו צריך להתבונן על הסוגיה, ואז התלונות צריכות להיות מופנית כלפינו עצמנו. אנחנו עצמנו החלטנו שנושאים חשובים יותר יגרמו לנו להתפלג ולהיות בעלי כוח פוליטי נמוך, ובשל כך אנו מאבדים עוד ועוד תחומים חשובים. בוודאי שצריך לפעול לכך שרב צבאי ראשי יהיה בעל תודעה ציונית דתית לכתחילה, מתוך מבט הלכתי כלל ישראלי, ואני חושב שהקריאה לך שלנו להתאחד בשל החשיבות הגדולה של סוגיות נוספות לדמותה של מדינת ישראל היא נכונה מאוד.
אני פועל למען זה במידת כוחי הדלה, ואני מקווה כי אכן לא נמיכות קומה שלנו תקבע את עתיד הרבנות הצבאית הראשית, כי אם דווקא העוצמה הגדולה של הציבור שלנו, שיפעל בדרך ראויה.

כל טוב

כתבות נוספות