זנות בהלכה ובגמרא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/09/04 00:45 ח בתשרי התשסה

שאלה

שלום,

אני בחורה דתיה שעובדת עם ציבור חילוני, מצב שבוא אני הדוברת/מיצגת של הציבור כולו.

פנו אלי לאחרונה עם שאלה: " לגבר לפי ההלכה מותר ללכת לזונה (מתבסס על הגמרא :" ילבש שחורים ..." )

אשמח לשמוע תשובה מפורטת (כולל האיסורים ) בענין.

תודה

רבקה

תשובה

שלום וברכה
אין זה נכון כי לגבר מותר. העובדה שהוא לובש שחורים אינה רק כדי שלא יזהוו אותו אלא בשל העובדה שזו התנהגות שלילית ופסולה. אסור לגבר ללכת לזונה. אם הוא נשוי, איסור זה משמעותי הרבה יותר, ואסור לו לפגוע בברית הנאמנות שבינו לבין אשתו. אמת הדבר שהעונש על עבירות אלו הוא קל יחסית, אולם אין מודדים את חומרת האיסור לאור העונש (דוגמה לדבר: אין עבירה חמורה יותר מהלבנת פנים ומלשון הרע, ואין עונש בדיני אדם עליהן !).
על כן, אמרי להם כי להפך – חובת הקדושה והצניעות ביהדות מוטלת על הגבר כמו גם על האישה, ואסור לו ללכת לזנות לא כפנוי ולא כנשוי, כי אם לבנות משפחה נאמנה ואוהבת.

כל טוב וגמר טוב