זמן פנוי

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 16/12/11 10:37 כ בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

ב"ה אני הולך ומשתדל להתחזק עוד ועוד בלימוד תורה, בתפילות ובשמירת העיניים.

אבל יש לי בעיה - "זמן מת".

כשאני בפנימייה - זה לא קיים כ"כ, כי יש לי הרבה לימודים, וחברים וכד'.

אבל כשאני שבת בבית - יש לי הרבה זמן פנוי. עד עכשיומיליתי אותו בעיקר בצפייה בסדרות שונות באינטרנט, (גם מתוך מחשבה שאם אני לא ישתדל בכח "לעשות" משהו, אני אגיע לידי בטלה ושיעמום וד"ל).

אני רוצה להתחזק עוד בנושא, ולהפסיק לראות (לפחות בהדרגה) את הסדרות האלה, שהרי ברור שיש איתם בעיה של שמירת העיניים וכד'.

הבעיה - קשה לי מאוד ללמוד (כל דבר) בבית, ולכן בדר"כ או שאני יוצא ללמוד איפשהו - אבל לאורך זמן זה ממש מעציב את הוריי, או שאני לומד חצי שעה - וחוזר לסורי.

לרב יש עצה בשבילי איך להתחזק בתחום?

תודה רבה ושבת שלום.

אסף.

תשובה

לאסף שלום

הבעייה שאתה מעלה היא באמת קריטית מפני שלצערנו אין עדיין מספיק תרבות פנאי דתית שתוכל לתת לאדם אפשרויות לניצול זמן המנוחה וכו'. ומצד שני אדם נורמאלי לא יכול רק ללמוד תורה כל היום.
העצה היא פשוטה: נסה להתוודע לאפשרויות הנאה כשרות ושמחות הקיימות בכל זאת: ספרי-קריאה טובים; טיולים; ספורט אתגרי; חברים טובים הגרים באזור שלך. ושאר דברים שיוכלו למלא את החלל הפנוי.
הדבר החשוב ביותר הוא למצוא מסלול אתגרי שאתה נהנה ממנו וממלא אותך סיפוק (אולי כתיבה, תחביב, התנדבות בארגון חסד; הדרכה - האפשרויות הן בלתי מוגבולות). כאשר אדם מצוי במסלול חיים דינאמי באופן טבעי א) יש לו פחות 'זמן מת' ב) גם רגעי המנוחה מגיעים מתוך שליטה והקשר כללי למהלך החיים הבריא, ולא מתוך תחושת התפרקות.

בברכה חגי